9 Ağustos 2020 Pazar

Titanic Batarken Çalmaya Devam Eden Müzisyenler...

 Titanic Batarken Çalmaya Devam Eden Müzisyenler...


Özellikle yurtdışında bulunduğum zamanlarda, birçok firmanın oryantasyon eğitimlerinde kullandığına şahit olduğum, görevleri 1. sınıfa hizmet etmek olan ve bunu son anlarına kadar yaşayan müzisyenler bu paylaşımın konusu.

Geçmişten günümüze yöneticilerin rolleri devamlı güncellenmiş olsa da, çalışanları eğitme, ödüllendirme, motive etme, ilham verme, yoldan çıkan işleri düzeltme, krizleri yönetme yani kısaca genel akışı kontrol etme gibi sorumlulukları istisnasız değişmeden devam etmektedir.

Bu açıdan bakıldığında, filmde geminin buzdağına çarpmasının ardından oluşan kaos ortamının yönetimi dahil, kaptanın büründüğü karamsar ruh haliyle aldığı tüm kararların hatalı olduğunu görüyoruz.

İşte tam bu noktada gemide oluşan ve kontrol edilemeyen ortamda kendilerini kontrol edebilen tek ekip karşımıza çıkar. Görev tanımlarına son derece hakim bu müzisyenler, kriz anında bile yolcuları sakinleştirmeye çalışmaları, daha insani şekilde hareket etmelerini sağlamak için kendi hayatlarından fedakarlık yapmaları açısından çok özel ve unutulmaz.

Bu eşsiz müzisyenlerin çaldığı ve yolcuların gemi batarken duyduğu son müziğin adı ise; Nearer, My God, to Thee.



Referans:

Blog Arşivi